De Cauwer Victor

De Cauwer Victor

 

VICT0R DE CAUWER ......80 JAAR LIEFHEBBER

 

 

 

Victor De Cauwer (°20 juli 1920) verkeert in blakende gezondheid en is nog elke dag in de running met zijn huisdieren …2 honden, een tiental kippen, de ezels van de buurman en niet te vergeten .... zijn duiven.

Elk jaar kweekt hij nog een groot aantal duiven en neemt deel vanaf de eerste wedstrijd tot de laatste zondag van het duivenseizoen vooral op de vluchten vanuit Quievrain. De duivensport is een totaalsport en begint vanaf het kweken van jonge duiven over het opleren naar de wedstrijden toe. Alle dagen moet men hiervoor in de weer zijn wil men goede resultaten behalen.

En Victor doet dit.

 

En het zijn ieder jaar heel goede … is het niet in de lucht dan toch zeker in de pot.

Vandaag zitten de duifjes al gekoppeld. In het voorjaar zijn het de opleervluchten en dan trekt Victor met de fiets naar Elversele om zijn duifjes weg te brengen.

Hulp heeft hij niet gauw nodig … Ik zal mijn plan wel trekken zolang ik dit kan en ‘t Is iedereen niet gegeven éh.

Deze zomer vertelde hij ons dat hij dit jaar (2014) 80 jaar zelfstandige duivenmelker is. Als kind van 10 – 11 -12 jaar hielp hij vader met de verzorging en het opleren van de duiven tot 1934. In dat jaar kwam zijn vader te overlijden. Van dat moment af nam hij de verzorging van vaders duivenkolonie volledig op zich en op de hoklijst, deze moet ieder jaar binnengebracht worden bij de KBDB, verscheen de naam van Victor De Cauwer.

Victor De Cauwer, vader van José De Cauwer (wielrenner en sportcommentator) en nonkel van Omer en Alfons Verwulgen is ook nog een kampioen in het kweken van duiven die meedoen aan schoonheidswedstrijden.

Deze week brachten Omer en Alfons Verwulgen samen met Hugo Maes (voorzitter organisatiecomité Kampioenschap van Groot-Temse en schepen) een bezoekje bij hem thuis in de Brandstraat in Temse om hem uit te nodigen op De Dag van de Duif naar aanleiding van de proclamatie van het Kampioenschap van Groot-Temse 2014 .

De Dag van de Duif gaat door op zondag 14 december 2014 vanaf 10 u in JOC De Nartist

Heel veel duivenliefhebbers vinden op die zondag de weg naar het JOC en zullen samen met het organisatiecomité Victor De Cauwer huldigen.

 

 

Copyright © All Rights Reserved