Noens Filip

Copyright © All Rights Reserved

Duivensport ...

een hobby met passie

 

 

Welkom

 

op de site van Noens Filip uit Temse

aan de linker Scheldeoever, hartje Waasland gelegen in de provincie Oost Vlaanderen op een boogscheut van de provincie Antwerpen. Temse gekend voor de langste brug van Belgie, ooit was er de Boelwerf of " De Zaat" genoemd gevestigd waar Belgisch grootste zeeschepen van stoapel liepen.

Temse eveneens het geboortedorp wat gekoesterd wordt en waar de duivensport in hart en nieren beleefd wordt.

 

 

Duivensport in de familie

 

Hier in Temse is de familie Noens een vertrouwde naam binnen de duivensport. Generaties lang teruggaand tot voor de oorlogsjaren werden er duiven gehouden. Overgedragen van vader op zoon. Domien jaren '40, Alois jaren '70, Werner jaren 90, Filip gestart in 2004 en mischien zoon Yarne die mee op de hokken loopt en vooral kan genieten van de jonge duiven. De sport positief benaderen en uitdragen, met plezier een hobby samen beleven met de zoon...

een droom.

 

Het duivenbestand

is hier eigenlijk te plaatsen onder een kleine kolonie. Tijdens de winterperiode worden er een kleine vijftig duiven overwinterd, dit zijn namelijk een achttal koppel kweekduiven een vijftiental weduwnaars met hun duivin en enkele reserveduiven of een paar zomerjongen die de hokken zouden moeten versterken naar de toekomst toe.

Het aantal jonge duiven dat hier gekweekt wordt varieerd tussen de 50 a 60 gespreid over zelfs vier ronden. Het zou jammer zijn uit betere duiven slechts één of twee rondes te kweken.