pagina1

De accomedatie

 

De plaats die er beschikbaar is kan eerder als bescheiden beschouwd worden. Het weduwnaarshok dat plaats biedt aan maximaal 16 duivers, maar waar momenteel slechts 14 weduwnaars gehuisvest zijn. (Zie onderstaande foto). Dit hok is volledig zelf opgetrokken, met metselwerk van ytong stenen en afgewerkt met meranti planchetten. Enig nadeel is dat het op de grond staat en de wind de bodem van het hok niet kan drogen. De Boomse pannen liggen er nog maar op van de winter 2011 - 2012 wat voorheen metalen profielplaten waren maar niet het resultaat bracht van licht en lucht op de hokken..

weduwnaarshok

 

 

Ook is er nog een extra hok type BAKA voor de jonge duiven van ongeveer een vijftal meter wat onderverdeeld is in drie afdelingen. Dit voor een kleine eerste ronde ongeveer 16 tal duiven, één afdeling voor een grotere tweede ronde die maximaal plaats kan bieden aan 26 duiven en een aanpalende afdeling voor de latere zomerjongen.

 

In de garage is er plaats gemaakt voor een zestal kweekkoppels die het ganse jaar door kweken in een soort mini kweekbox om de verzorging van deze duiven dan ook zo eenvoudig mogelijk te hebben. Geen vechtpartijen, zekerheid van de afkomst der jonge duiven, eenvoud bij het herkoppelen enz...

Bij het herkoppelen krijgen de duiven dan de mogelijkheid eens uit te vliegen, van de zon genieten en een bad te nemen.

 

 

Enkele fotos op en rond het hok

Het spel

 

Hier wordt vrij eenvoudig en traditioneel gespeeld omdat de tijd die kan vrij gemaakt worden eerder beperkt is. Oude en jaarse doffers vliegen op weduwschap met een voorkeur om toch de duivinnen te tonen voor vertrek maar bij tijdsgebrek het moeten stellen met enkel de nestschotel.Het opleren van oude beperkt zich tot twee maal zelf wegvoeren en dan mee met de maatschappij richting Aalst (22km), 2 x Quievrain (82 km), 2 x Noyon ( 194km), daarna 2 x Hafo om daarna 14 daags te vliegen op de Nationale vluchten lichte fond.

Bij de jonge duiven ligt vooral de nadruk om zoveel mogelijk bij te leren zonder te forceren en wordt niet direct naar de wedstrijd kalender gekeken maar wel naar de duiven. Zijn ze paraat of niet, kunnen ze doorgestoken worden naar de Hafo, vliegen ze de nationaals? niks moet maar als het hokje er klaar voor is wordt er bijgestuurd aan het schema. De eerste ronde wordt niet verduisterd en blijft gewoon samen en diegene die een nestje willen bouwen mogen dit naar hartenlust. De tweede ronde wordt wel verduisterd en dit met een geautomatiseerd rolgordijn. Deze worden na de tweede maal Quievrain gescheiden en verder gespeeld op de schuifdeur. De zomerjongen worden niet echt meer gespeeld maar indien mogelijk nog enkele leervluchten en zo kunnen er steeds enkele doffers uitgeraapt worden om het weduwnaarshok bij te vullen indien nodig.

 

 

Stamopbouw

Hier begonnen met duiven verkregen via vader Werner welke op zijn hok bewezen hadden de halve fond vluchten aan te kunnen, aangevuld met de duiven van buurman Leo Segers die ondertussen verhuisd is naar Steendorp.

Deze duiven deden het inderdaad prima vanuit Noyon en de Hafo vluchten maar de plannen gingen verder en ook de uitdaging om het op de nationale vluchten te proberen bracht verandering op de hokken. Er werd gezocht naar duiven die net dat tikkeltje meer konden. Via een toevallige aankoop op het internet in contact gekomen met Leo De Jonghe van Bornem. Deze liefhebber is ondertussen de leverancier geworden van 80 % van de duiven die hier op de hokken huizen en elk jaar voorziet Leo ook hier enkele extra duiven als ruggesteun. Dat duivensport niet duur hoeft te zijn is hier een mooi bewijs, het ene plezier is het andere waard en door deze vriendschap is er enkel voor het eerste duifje de geldbeugel boven tafel gekomen.

De Trots op het hok

De Limoges

was winnaar van de 2° prijs lokaal, 2° prijs provinciaal en 31° prijs Nationaal op Limoges jaarlingen 2008.

  • vader verkregen van Noens Werner
  • Moeder verkregen van Leo De Jonghe

Site's

Als medebestuurslid van Waaslands mooiste kampioenschap " DE GOUDEN RINGEN " kan je ook hier eens een kijkje nemen.

KLIK HIER

L

Planning naar de toekomst ....

 

Graag een hokje duiven kunnen opbouwen zodat er wekelijks kan gespeeld worden op de lichte Fondvluchten in het lokaal Recht voor Allen te Sint Gillis Waas bij Christiane. Het is er aangenaam vertoeven en steeds een gezellige sfeer. Zodat er zaterdags samen met de letters kan genoten worden van de thuiskomst van de duiven.

 

contacteren : Noens Filip Sint Jorisstraat 62 9140 Temse 03 7667397 mail: noens.filip@skynet.be

Copyright © All Rights Reserved