Van Landeghem Gebroeders

Bollaert Raoul

Steendorp

 

 

GEBR. VAN LANDEGHEM:

1STE ZONAAL EN PROVINCIAAL GUERET OOST_VLAANDEREN.

 

 

 

 

 

Kruibeke.

 

Dat de Gebr. Van Landeghem bezig zijn aan een fameus 2013 is het minste dat we kunnen zeggen .

 

Deze zege zat er gewoon aan te komen. Schitterende uitslagen op zowel lokaal als Provinciaal vlak waren de voorbode van deze winst. Iedereen weet allang dat deze joviale tandem niet aan hun proefstuk bezig zijn. In 2009 was het al serieus bingo met eerst 1STE Provinciaal Bourges en daarna” de klapper” 1ste Nationaal La Soutteraine tegen 17.895 jonge duiven .De winnares—Be-12-4058022 (pedigree) won het pleit zonaal B1 tegen 2.583 jaarse en Provinciaal tegen 3.052 jaarse en komt weeral uit het onovertroffen Alfons Slaets ras. Wat hebben ze daar al goed mee geweest zeg. Deze vriendenrelatie heeft hen in Kruibeke zeker en vast geen windeieren gelegd. Nu nog gaan ze ieder jaar bij Alfons een 15 tal jonge duiven halen en je ziet daar waar wederzijds respect is ,brengt dat alleen maar het goede naar boven.Hetzelfde kan gezegd worden van de Nederlander Wim Segboer uit Leeuwedorp(Zeeland) daar ook hebben ze zeg maar een vrienden relatie mee opgebouwd en de samenkweek met de Slaets duiven verloopt wonderwel. Voor het echte zware werk draaien ze hun hand ook niet om en met duiven van Joop van De Vrede en Marcel Aelbrecht zijn ze aan een fantastisch 2013 bezig wat gaat uitdraaien op dichte ereplaatsen in diverse kampioenschappen. Meer rassen hebben ze daar niet nodig aan de Noord-Dam wat alleen maar pleit voor hun stielkennis. Tijd om eens te gaan kijken.

 

 

Gaat jullie vrije tijd volledig naar de duiven?

 

Wel veel maar zeker niet helemaal. De zondag is voor ons heilig en is het tijd om iets te doen met het gezin .Het is om die reden dat we op zaterdag gaan spelen zijn. We zitten dagelijks een 4 tal uur op de hokken en we denken dat dat ruimschoots voldoende is. Duivensport dus zoals het in gans Belgie moest zijn .Zaterdag duiven en Zondag voor het gezin zo simpel is dat.

 

 

Hoe ga je om met voeding.Vast Patroon of op het gevoel?

 

We hanteren een vast systeem bij onze kleine fond vliegers .Voor de zware fond ligt dat enigszins anders .Bij thuiskomst krijgen ze volle bak en de eerste paar dagen Start van Paloma .De laatste dagen vluchtmengeling met energie korrel van Versele. De dag van inkorving krijgen ze nog een goeie portie mais .Als bijprodukten grit,een teentje look en vitamineral.

 

 

Men zegt dat het op natuurlijke basis ook zou gaan.Hoe doen jullie het.

 

Op natuurlijke basis is goed voor in de winter. Wij gaan voor het seizoen en voor de kweek steevast naar de dierenarts en zien wel wat er moet gebeuren. Verder in het seizoen om de maand een driedaagse kuur tegen tricho en ook de koppen houden we nauwlettend in het oog. We zijn van oordeel dat de duiven in de manden een groot risico lopen op besmetting en daarom vinden we natuur produkten te licht om een seizoen succesrijk door te komen.

 

 

Rijden jullie nog met duiven in het seizoen.

 

“Geen sprake van” zeggen Robert en Remi in koor. Onze duiven trainen 2x daags een uur zonder problemen. Als ze dat niet doen halen we de vlag boven en dan trainen ze direct enkele rondjes meer.

 

 

 

Spelen jullie alleen weduwschap?

 

We spelen weduwschap met zowel kopers als duivinnen maar geen totaal weduwschap .Dat wil zeggen dat de duivinnen van de weduwnaars altijd thuis zitten als ze thuiskomen. Idem voor de duivinnen, ook daar zit de wederhelft altijd thuis. Bij de jonge duiven nemen we steeds een aantal duivinnen die apart gezet worden en op weduwschap worden gespeeld. Zij worden gekoppeld aan een oude doffer die steeds thuiszit bij aankomst van de duivin. De reden hiervan is dat in het verleden ook al eens anders is gespeeld met steeds miserie met achterblijvende duiven.

 

 

Is trainen belangrijk voor jullie?

 

“Ja,absoluut”.Dit is voor ons een absolute waardemeter. Wanneer bij ons de duiven uiteenspatten gaan we met een gerust gemoed naar de zaterdag toe. Ons duiven trainen 2x per dag gedurende 1 uur.

 

 

Motivatie.

 

Heel belangrijk, maar…niet door het tonen van duivinnen. Trouwens wij tonen nooit een duivin voor het inkorven .Wij halen meer de motivatie uit het verdedigen van hun territorium. Bvb .door een bak open te zetten of een vreemde koper op het hok te zetten die ze snel zien als een bedreiging. Bij de duivinnen is het enigszins anders die krijgen hun koper wel te zien .Bij thuiskomst zit hun duivin klaar en dat weten ze ook snel.

 

 

Klik hier voor enkele resultaten van 2013

 

 

Selecteren jullie streng?

Ook tijdens het seizoen wordt er bij ons “gekapt”. Duiven die niet naar behoren naar huiskomen d.w.z. een paar echte kopprijzen en zeker een paar keer per tiental zijn geen lang leven beschoren. Bij jonge duiven kan al eens gekeken worden naar de afkomst.

 

 

Netheid op het hok.

 

We streven naar een optimale properheid op onze hokken .Geloven of niet maar iedere dag worden alle hokken gestofzuigd .”Goed voor mens en duif” zegt Remi en gelijk heeft hij. Wij hebben al eens kunnen kijken in de hokken en inderdaad ik denk dat het er in vele huizen slechter bij ligt .Ongelooflijk hoe proper het daar is.

 

 

Kijken jullie steeds uit naar versterking.

 

“Af en toe maar niet overdreven” zegt Robert. Onze samenwerking met Alfons Slaets en Wim Segboer brengt mee dat we ieder jaar steeds nieuwe jonge duiven kunnen bekomen. “We zijn er goed mee en we willen dat zo houden” zeggen Robert en Remi .Wat als een paal boven water staat is dat het duo heel complimentair is en dat verdere successen een vaststaand feit is.

 

 

Bedankt Robert en Remi.

 

 

Hubert

 

 

Een prachtige hokaccomedatie.

 

Bij de gebroeders Van Landeghem zijn de hokken juweeltjes, zowel binnen als buiten ziet alles er kraaknet en verzorgd uit.

Mischien niet nodig maar kwaad kan het zeker niet, dus kan je deze combinatie niet op andere gedachten brengen.

Winnaars van de

1°Nationaal vanuit

La Souteraine 2009.

 

Het was een jaar dat op wieletjes liep hier in Kruibeke. De forme zat op het hok en dan is het altijds uitkijken of er top gevlogen kan worden. Inderdaad deze bekroning was het mooiste dat we mochten beleven in de duivensport

Copyright © All Rights Reserved