NOENS FILIP

WELKOM OP DE WEBSITE VAN


NOENS FILIP


TEMSE

De duivensport promoten is ons allen plicht !!

VLIEG HOKKEN

Hier wordt gespeeld op 4 afdelingen op tuinhokken. Aan de linker zijde zie je het duivinnenhok en aan de rechterzijde drie afdelingen voor jonge duiven.

Eén afdeling voor de tweede ronde en de twee rechtse afdelingen voor de jonge van de eerste ronde die op de schuifdeur gespeeld worden.


Daar deze hokken te laag tegen de grond gebouwd zijn werden deze onderaan voorzien van een dubbele bodem en voorzien van vloerdekkorel. Deze wordt twee maal per jaar vervangen en tussentijds uitgezeefd.

Ogentheorie ! een extraatje bij het duivenkeuren.

Het kweekhok is heel bescheiden en er zijn slechts 12 woonbakken om de toekomst te verzekeren. De bakken zijn selfmade en voorzien van rooster en mestlade. Dit om het werk te beperken en de duiven toch zo hygienisch mogelijk te huisvesten. 


De woonbakken worden enkel afgesloten bij nieuwe koppelingen maar voor de rest van het jaar kunnen deze duiven per 6 koppels vrij op het hok.


Voeren gebeurt het ganse jaar individueel alsook de mineralen die ze steeds voldoende ter beschikking hebben. Elke dag voldoende kweekvoer die dagelijks ververst wordt en de overschot wordt opgevoerd aan de partners van de vliegduivinnen


Drinken is gemeenschappelijk uit een grote fontein van 5 liter die slechts wekelijks gereinigd en vervangen wordt. De ene week voorzien van twee teentjes look en de andere week van oregano exclusief.

KWEEKHOK

Resultaten een beloning voor de liefhebber.